Hoe wordt cosmetische pigmentatie aangebracht?

Cosmetische pigmentatie is het inbrengen van pigmenten in de huid. Dit gebeurd door middel van een speciale machine en naaldmodule.
Deze naaldmodule is computergestuurd en gaat razendsnel de huid in en uit, waarbij de pigmenten in de huid achterblijven.
Voorafgaand de behandeling bespreken wij de wens en gaan we eerst uitgebreid voortekenen. Pas wanneer als alles naar wens is, start de behandeling.
Hierdoor begeleiden wij je dus stap voor stap en zijn er veel momenten waarop we samen kritisch kijken naar kleur/vorm.
Nadat de huid verdoofd is begint de pigmentatie. Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst.
Tussen elke behandeling zit een periode van 4-6 weken.
Na het voltooien van de behandeling is het raadzaam een nabehandeling te ondergaan na 1 – 1 ,5  jaar.                                                    

TIP: De eerste 5 dagen mag de pigmentatie niet nat worden, daarom is het wellicht handig dat je op de dag van je behandeling je haar nog wast.

 

Waarom verschillen de prijzen onderling?

In tegenstelling tot vele andere aanbieders van cosmetische pigmentatie bestaat een nieuwe pigmentatie bij ons uit 3 behandelingen, niet alleen om zo het mooiste resultaat te bereiken, maar ook om langer plezier te hebben van de cosmetische pigmentatie. Het laagje over laagje aanbrengen kost iets meer tijd, 3 behandelingen, maar geeft een verfijnder resultaat. De opperhuid zuigt zich namelijk ook vol met pigment, maar deze laag schilfert af. Je ziet dan ook, 4 dagen na de behandeling, wat er gebeurt:
de pigmentatie wordt lichter. Bij de volgende twee behandelingen worden vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd qua intensiteit.

 

Is de behandeling pijlijk?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wordt over het algemeen niet als zeer pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar wij mee werken en de verdoving met crémes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. We zullen er alles aan doen om het zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Moet ik zelf de verdoving halen?

Ja, verdoving is in Nederland aan regels gebonden vanwege de medische achtergrond van de behandeling. Je moet zelf via de huisarts (op recept) een verdovende creme halen (EMLA* creme) welke wij tijdens de behandeling kunnen gebruiken. Het is belangrijk dat de EMLA* creme op je eigen naam staat, waardoor wij de creme alleen voor jou mogen gebruiken in de praktijk.

Wenkbrauwen: elke behandeling één uur van te voren 1/3 van de tube EMLA creme aanbrengen.

Eyeliner: het is verstandig de EMLA creme pas op te brengen bij ons, (om te voorkomen dat het onderweg in de ogen komt) echter het moet goed vanaf de wimpers worden aangebracht, het mag niet in de ogen komen!

 

 Wat zit er in de verdoving?

De werkzame stoffen in EMLA creme zijn: lidocaine en prilocaine.  De EMLA creme is een verdoving die snel werkt.
Na het aanbrengen van de EMLA creme zal de huid wat tintelen en zelfs een beetje wit of juist rood worden. De EMLA crème is ook geschikt voor zwangere vrouwen, omdat dit geen reactie geeft op de foetus en niet in de bloedbaan komt.

 

 Ik sta onder doktersbehandeling, wat nu?

Wanneer iemand onder doktersbehandeling staat, dan verzoeken wij je eerst bij de huisarts of behandeld arts na te vragen of de behandeling medisch verantwoord is.
Is de behandeling medisch verantwoord, dan is er niets aan de hand.

 

Waar moet ik rekening mee houden vóór de behandeling?

Het is het beste om voorafgaand de behandeling geen aspirine te nuttigen en alcohol te drinken. Dit zorgt er namelijk voor dat het bloed dunner wordt en hierdoor is pigmenteren erg lastig. De pigmenten worden minder goed opgenomen in de huid, waardoor het resultaat niet optimaal is.

 

Waar moet ik rekening mee houden ná de behandeling?

De genezingstijd van een pigmentatie bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.
Tijdens het genezingsproces kan de behandelende zone gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk.
Voor de precieze nazorg kun je kijken bij Nazorg cosmetische pigmentatie.

 

Hoe lang blijft cosmetische pigmentatie zitten?

Gemiddeld blijft de pigmentatie ca. 1 – 1,5 jaar netjes zitten. Langzaam vervaagt het en zul je zien dat er behoefte is aan een nabehandeling.
Per persoon is dit echter verschillend. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je de pigmentatie verzorgt én aan de persoonlijke levensstijl. Pigmentatie is gevoelig voor UV-straling en agressieve huidproducten, zoals peelings en fruitzuren. Wanneer je in de zon altijd een zonnebrand met een hoge factor ter bescherming gebruikt en niet teveel huid-verdunnende behandelingen ondergaat, verleng je de levensduur van de pigmentatie.

 

Wat kost een behandeling ?

De prijzen van de verschillende behandelingen kun je terugvinden bij prijslijst.

 

Hoe zit het met de hygiene en veiligheid?

Onze praktijk en apparatuur zijn volledig goedgekeurd, volgens de laatste hygiënerichtlijnen van de GGD. De richtlijnen zijn in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid. Voor meer informatie www.lchv.nl. Ook de pigmenten en hygienisch verpakte naaldmodules waarmee wij werken zijn goedgekeurd door de GGD. De verschillende pigmenten zijn hypo-allergeen en geven een heel natuurlijk resultaat.
Tevens gebruiken wij voor elke klant een nieuwe steriele naaldmodule en ontsmetten wij de gebruikte apparatuur.

 

Ik epileer al jarenlang mijn wenkbrauwen, wat kan cosmetische pigmentatie voor mij betekenen?

Na jarenlang epileren kan het zo zijn dat de haartjes niet meer terug groeien. Dit kan frustrerend zijn, wanneer het model totaal is verdwenen.
Cosmetische pigmentatie is dan een uitkomst. Geen gedoe meer met het juiste model vinden of tekenen met potloodjes en sjablonen.

 

Ik heb de ziekte Alopecia, is cosmetische/medische pigmentatie dan iets voor mij?

Wanneer deze auto-immuun haarziekte is geconstateerd, gaat er een heleboel door je heen. Vooral onzekerheid en negatieve emoties laten een diepe indruk achter. Een cosmetische/medische pigmentatie kan hierbij het leed wat verzachten. Door een subtiele eyeliner aan te brengen, gaan de ogen weer spreken. Door zachte, natuurlijke wenkbrauwen aan te brengen, krijgt je je gezicht weer een beetje terug. Er kan op elk moment gestart worden met de behandeling. We gaan samen aan de hand van oude foto’s kijken naar hoe de haartjes voorheen zaten zodat we een gezicht weer compleet kunnen maken.  Omdat alopecia een immuunstoornis is, zijn er vaak 1 of 2 behandelingen extra nodig. De huid stoot namelijk een groot deel van het pigment meteen af. Dat is geen probleem, maar het hele proces van pigmenteren zal dan wel wat langer kunnen gaan duren.

 

Ik ben een man, is cosmetische pigmentatie dan iets voor mij?

Ja, gelukkig weten steeds meer mannen de weg naar cosmetische pigmentatie te vinden. Denk hierbij aan een ’guy-liner’; dé subtiele lash enhancement voor mannen die de wimperaanzet voller doet lijken.

 

Krijg ik gezwollen oogleden na de behandeling wanneer ik een eyeliner laat zetten?

Dit kan gebeuren, vooral wanneer je vatbaar bent voor ontstekingen of wanneer de weerstand wat lager is. Wanneer dit het geval is, mogen de ogen gekoeld worden.

 

Kan ik verschillende kleuren Pigmentatie laten zetten?

Ja dat kan, een eyeliner kan met 2 of zelfs meerdere kleuren gezet worden.
Denk hierbij aan een donkere lijn in je wimperrand en een lichtere lijn erboven, om de ogen extra te accentueren.

 

Ik wil graag een schoonheidsvlekje met Cosmetische pigmentatie, kan dit?

Ja, dat kan. De schoonheidsvlek is een huidaandoening die geworden is tot één van de zeven schoonheden, na introductie door Marilyn Monroe in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Hierna hebben vele andere vrouwelijke beroemdheden dit schoonheidsideaal over de wereld groot gemaakt, die soms opzettelijk een dergelijk vlekje op hun gezicht toucheerden. Madonna is hier o.a. het bekendste voorbeeld van.

 

Hoe wordt de beste vorm voor mijn wenkbrauwen bepaald?

Aan de hand van je gezicht, de mogelijkheden, je persoonlijke wensen en onze vakkundigheid wordt de beste vorm voor je wenkbrauwen bepaald.

 

Ik heb al eerder een cosmetische pigmentatie gehad, kan deze zone nogmaals behandeld worden?

Ja, dat kan. Het is zeker niet verantwoord om zomaar een kleur over een oude pigmentatie te zetten maar gelukkig is er heel veel mogelijk, het behoeft alleen wat extra aandacht.

 

De kleur van mijn cosmetische pigmentatie is niet meer mooi, wat nu?

Waarschijnlijk is het tijd voor een nabehandeling. Deze behandeling bestaat uit één behandeling waarbij we de oude kleur/vorm weer tot leven brengen. Ook kunnen eventuele kleine correcties van kleur/vorm hersteld worden.

 

Wat is het verschil tussen cosmetische pigmentatie en een tatoeage?

Een pigmentatie wordt in de bovenste laag van de dermis ingebracht. Een tatoeage in het onderhuids bindweefsel waar het ingekapseld wordt door de huid en blijft zitten. Inkapseling is bij pigmentatie niet het geval, waardoor het in de loop der tijd langzaam vervaagt.
Bij de ene persoon gaat dit sneller dan bij de andere persoon.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, dan zullen wij je vraag persoonlijk beantwoorden.