Na een lange periode van behandelen is het mogelijk tot het besluiten van het laten reconstrueren van de borst(en). Ook als er na een borstreconstructie een tepel is gereconstrueerd, is het pigmenteren van deze tepel en de tepelhof daaromheen een mooie aanvulling voor een prachtig resultaat

Medische pigmentatie

Medische pigmentatie, ook wel dermatografie genoemd is het inbrengen van pigmenten, heel oppervlakkig in de huid.
Door te spelen met licht en schaduw wordt er een zeer realistisch 3D effect verkregen.
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Zelfs de Montgomery kliertjes worden nauwkeurig ingetekend.

Medische pigmentatie kan de laatste stap zijn door te helpen bij een esthetische uitstraling van de borsten.

20160201_125816 kopie

Uni- of bilateraal

Bij een unilaterale (eenzijdige) pigmentatie is vooral het kijken naar de bestaande tepel en tepelhof een van de belangrijkste aspecten voor een zo identiek mogelijk resultaat. Uiteraard zal er altijd een verschil waarneembaar kunnen zijn.


20160105_133639

20160201_125908

Bij een bilaterale (tweezijdige) pigmentatie zijn er verschillende mogelijkheden betreft de vorm, grootte en kleur, passend bij u borsten.

Hoe verloopt de behandeling

Bij uw eerste bezoek wordt er besproken wat uw wensen zijn. Kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. Voordat de pigmentatie begint is het mogelijk de huid vooraf te verdoven. De specialist zal de te behandelen borst(en) intekenen en samen met u bespreken. De gekozen pigmenten worden klaargezet en de pigmentatie kan beginnen.

De pigmentatie duurt gemiddeld anderhalf uur en wordt in de meeste gevallen niet als pijnlijk ervaren. Na de pigmentatie word de huid verzorgt.

Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een aantal dagen de pigmentatie licht afschilferen, waardoor de pigmentatie lichter wordt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

In totaal zijn er 2-3 behandelingen nodig.
Tussen iedere behandeling zit minimaal 4 weken.

Het resultaat van de behandeling moet om de 1,5 tot 2,5 jaar eenmalig worden bijgewerkt. Dit is o.a. afhankelijk van de conditie van de huid en blootstelling aan UV. (zonnebank)

Vergoeding van uw zorgverzekering

In de meeste gevallen is het mogelijk om een vergoeding van uw zorgverzekeraar te krijgen. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar.

Wenst u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij plannen graag een vrijblijvend consult in.